Metode de memorizare pentru studenţii la medicină

Când este însămănţată cum se cuvine, cu fapte verificate, memoria e uneori surprinzător de fertilă.
George Eliot

1. Faceţi notiţe, în timpul cursului sau în timp ce citiţi un text. Nu încercați să copiați întregul paragraf din carte. Scrieți pe scurt notiţe simple, ușor de înțeles. Utilizaţi carioci de culoare aprinsă pentru evidenţierea elementelor cheie, folosiţi pixuri de diferite culori, desene. Acest lucru vă poate ajuta cu ușurință să vă reîmprospătaţi memoria în timpul examenelor.

2. Practica contează. Se memorizează cel mai bine ceea ce ai învățat printr-o experiență. De aceea mergeţi la laborator şi faceţi experimente, mergeţi la clasa de anatomie şi studiaţi cadavrul disecat, examinaţi pacienţii în clinică. Atunci când confunda-ţi careva definiții, cum ar fi de exemplu „adducţie” vs „abducţie”, e nevoie doar să faceţi aceste acțiuni până când nu le-aţi memorizat.

3. Filme documentare ştiinţifice. Youtube-ul are nu doar video cu motănaşi şi bebeluşi, dar şi o mulţime de videoclipuri create special pentru a ajuta studenţii de la medicină să memoreze materialul. Da, unele pot fi banale, altele oribile, dar ele cu siguranţă ajută.

4. Memorizarea mnemonică. Există numeroase tehnici și metode speciale care facilitează memorizarea prin formarea asociațiilor. De exemplu: „adducţie” vs „abducţie” – în „adducţie” sunt 2 litere „d”, deci mai mult, iar dacă este mult „tragi la tine”.

5. Repetarea. Uneori, pentru a memoriza unele lucruri, altă soluţie decît a repeta de multe ori una şi aceeaşi, nu există. Cea mai bună tehnică este de predare a acestei informaţii altora, de exemplu colegilor.

6. Organizarea. Trebuie să fiţi capabili să vă rezervaţi timpul necesar pentru studiu, să vă organizaţi locul de muncă, să fiţi motivaţi: pentru ce îmi trebuie să învăţ acest subiect?

7. Jocuri pentru creier. Practicaţi jocuri care vă vor ajuta să vă extindeți capacitatea de a memora. Acestea sunt distractive și interesante. Ele vă pot ajuta chiar în relaxare.

8. Odihniţi-vă bine. Somnul ajută la îmbunătățirea memoriei. Încercați să nu se învăţaţi cu o noapte înainte de examen, dacă e posibil.

Aceste metode pot ajuta unora, iar altora nu. Cel mai important lucru este de a găsi tehnici care lucrează pentru tine şi de a le păstra.

Special pentru MedClub.org.MD

© La copierea materialului sau a unui fragment pe alte pagini web, link către sursă obligatoriu.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *