Cum studenţii medici îşi menţin silueta, fară a merge la sala de forţă?

Unii studenţi de la medicină nu îşi pot permite să frecventeze sala de sport pentru a-şi menţine silueta. Aceasta necesită timp, bani, şi motivaţie, de care studentul medic mereu duce lipsă. Cu toate acestea, majoritatea studenţilor sunt permanent în formă bună. Cum se explică acest fenomen? Eu am făcut o analiză a acestei probleme, şi vreau să vă prezint cîteva argumente.

1. Ghiozdanul studentului de la medicină – antrenament pentru muşchii braţelor, antebraţelor, şi muşchii spatelui.
Ce conţine ghiozdanul unui student ordinar de la medicină: manuale (minim 3, situaţia e mai gravă cînd ai atlasul Sinelnikov), xeroxuri (minum o mapă), caietul cu conspecte, caietul cu lucrări practice, 3 feluri de pixuri, corector, halatul, boneta, papucii de schimb, stetoscopul, tonometrul, costumul chirurgical, termos cu ceai şi placintele de acasă (opţional). Greutatea medie aproximativ este de 6-12 kg. Din anul I pînă la absolvirea universităţii, studentul este obligat să meargă la ore cu un aşa ghiozdan 5 zile pe săptămînă, 10 luni pe an. Acest obiect substituie la maxim haltera sau ganterele.

2. Fuga de la un bloc de studii la altul – înlocuieşte, în totalmente, nevoia în banda rulantă.
Zilnic, studentul de la medicină are lecţii, ba în blocul central – ba la Malina, ba dimineaţa la SCR – ba după amiază la Spitalul Nr.1. Distanţa (în medie 3-5 km), trebuie parcursă zilnic, într-un timp limitat, cu viteză maximă, cu un supliment de greutate (6-12 kg, vezi argumentul anterior).

3. Ascensorul este lent şi social jenant, urcarea scărilor – exerciţiul nr.1 în antrenarea feselor.
Luînd în consideraţie că, blocurile de studii nu au ascensoare, iar lifturile din clinică sunt mai aglomerate ca ruta 125 dimineaţa, unica ieşire din situaţie este – urcarea scărilor. Iar, dacă ai 5 minute pînă la începutul lecţiei, şi duci tot acelaşi supliment de greutate, în 6 ani de studii universitare, faci nişte coapse şi fese ca la halterofili.

4. Alimentaţia studentului de la medicină = Dieta Nr.0 după Pevzner (adică lichide: apă plată, ceai)
Nu este secret pentru nimeni, studenţii sunt mereu flămînzi, pentru că bine mănîncă doar cînd vine bursa, sau cînd vine coletul de acasă de la mama. Situaţia este mai radicală pentru cei de la medicină, la pauză ai timp numai pentru un ceai, iar după lecţii, dorinţa de a dormi domină brutal dorinţa de a mînca.

Sursa: MedClub.org.MD

© La copierea şi publicarea textului integral pe alte pagini web, link către sursă obligatoriu.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *