10 lucruri bune de stiut daca vrei sa faci medicina
Sursa: 10 lucruri bune de știut dacă vrei să faci medicină!
Autorul: LESAMIS
Les Amis: Marina & Mihaela – doua studente la medicină, și în primul rând, cele mai bune prietene! Vă invită să luați parte la aventura lor cotidiană în calitate de tinere creative și pline de viață!
10 lucruri bune de știut dacă vrei să faci medicină!
1. Probabil că deja știi, că o să ai mult de învățat. Îmi pare rău să îți spun, dar nu e adevărat, o să ai foaaaaaarte mult de învățat. Și da, primii trei ani sunt cei mai grei!
2. Încearcă să iei cât mai mult de la prelegeri, știu că e tentant să stai în spate și să asculți muzică, sau să tragi un pui de somn, dar e mult mai ușor să înveți acasă după ce ai ascultat deja esențialul.
3. Folosește la maxim biblioteca, unde găsești o varietate mare de manuale, dar și o atmosferă destul de motivantă pentru a învăța.
4. Participă la conferințe, cercuri tematice diverse, fă prezentări! Pe mine asta m-a ajutat foarte mult să îmi depășesc frica de a vorbi în public și tot acolo am învățat să fac o prezentare cap-coadă.
5. Citește cât mai multă literatură străină! De multe ori accesând medscape sau deschizând manualul Harrison o să înțelegi mult mai ușor tema și o să afli tot ce e mai nou.
6. Folosește youtube-ul ca să te pregătești de seminare! Acolo vei găsi o mulțime de prelegeri online, preferatele mele sunt canalele Armando Hasudungan și ftplectures.
7. Pregătește-te emoțional că o să înveți o mulțime de lucruri aproape inutile, de exemplu cum să măsori aciditatea laptelui(da, noi și asta învățăm) sau concentrația de grăsime din smântână.
8. Mai trebuie să știi că în afară de funcția de student, o să fii și hamal part-time, pentru că o să porți mereu cu tine o mulțime de cărți , caiete, uneori și caiet de desen( la histologie sau morfopatologie de exemplu), creioane,măști, bahile, stetoscop și evident nelipsitul HALAT ALB plus încălțămintea de schimb. Era să uit, și costumul chirurgical (la chirurgie).
9. Nu uita să te mai și distrezi câte un pic, să fii stresat, dar nu prea mult, stresul cauzează boli iar noi, medicii, nu avem dreptul să ne îmbolnăvim!
10. În cele din urmă, nu te aștepta ca cei din jur să te înțeleagă prea mult atunci când nu ai timp de ieșit, sau atunci când ai emoții mari înainte de vreun examen. Eu am ajuns la concluzia că pentru ca să înțelegi cum e la Medicină, trebuie să treci prin această adevărată școală a vieții!