Sunt doar o asistenta medicala

Sursa: 'Just a Nurse'
Autorul: Caitlin Brassington

Abia m-am întors acasă după o tură grea, aratând ordinar în uniforma mea. În drum spre casă, m-am oprit la magazin pentru a cumpăra lapte și am văzut o cunoștință. Ea niciodată nu m-a văzut în uniformă și a spus că nu știa că sunt “doar o asistentă medicală”. Wow! De-a lungul carierei mele de optsprezece ani am auzit această frază de multe, multe ori, dar astăzi m-a afectat. Chiar sunt doar o asistentă medicală?

Am ajutat bebelușii să vină pe lume, mulți dintre care au avut nevoie de asistență pentru a lua prima gură de aer și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Am ținut mâinile pacienților, ajutându-i sa-și păstreze demnitatea, până la ultima suflare, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Am consiliat părinți îndurerați după pierderea copilului, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Am acordat primul ajutor medical și am resuscitat pacienți, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Sunt ochii, urechile și mâinile medicilor care Vă pot trata boala, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Am ascultat plămânii nou-născuților pentru a determina care segment nu primește cantitatea necesară de oxigen, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Pot învăța pacienții, infirmierii, asistentele medicale inferioare, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Apăr pacienții mei în disputele cu companiile de asigurări, care nu întotdeauna pun interesul pacienților pe prim plan, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Am lipsit de la Crăciun, zile de naștere ale copiilor mei, și musicalurile școlare pentru a avea grijă de rudele voastre, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Pot să iau sânge, să introduc canula și pot sutura o rană, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Pot acorda ajutor în cazul unui stop cardiac la un nou-născut, un copil sau un adult, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

În funcție de greutatea corpului, Vă pot spune doza de adrenalină sau amiodaronă care ar putea salva viața copilul dumneavoastră, și totuși sunt doar o asistentă medicală.

Experiența și cunoștințele mele salvează viața oamenilor.

Așadar, dacă sunt doar o asistentă medicală, atunci sunt foarte mândră să fiu una!




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *