Cum învingem stresul în perioada sesiunii

Transpiri când data examenului se apropie? Nu poți dormi nopțile? Ai pierdut simțul timpului? Sesiunea este o perioadă grea în viața oricărui student.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să treceți peste aceste momente stresante:

1. Studiați materialul bine cu mult timp înainte de examen, cea mai sigură metodă care vă permite să evitați orice stres în perioada sesiunii. Învățați la prelegeri, la orele practice, în pauză, la havuz, în parc sau unde sunteți obișnuiți să studiați. Astfel în perioada de pregătire pentru examen veți revizui materialul, dar nu veți studia temele pentru prima dată. Ca student cu experiență vă asigur, dacă urmați acest sfat, noaptea, înainte de examen veți dormi liniștit, dar nu veți înghiți tone de cafea amestecată cu băuturi energizante.

2. Dacă nu urmați primul sfat, sau, continuați să fiți foarte stresat din cauza examenelor ce urmează, cu toate că ați studiat bine materialul, să nu vă fie teamă să vorbiți despre aceasta cu cineva. Această persoană poate fi oricine, mama, tata, cel mai bun prieten, șeful de catedră sau în cel mai rău caz operatorul liniei fierbinte unui centrul de suport psiho-social. O să vă convingeți că ajută. Este mai bine să vorbiți cu cineva înainte de a lăsa nervii să vă afecteze sănătatea dumneavoastră, trust me.

3. Gândiți-vă la perioada de după examen. Vizualizați fericirea pe fața voastră atunci când veți trece peste această perioadă stresantă. Acest lucru funcționează foarte bine. Imaginați-vă că veți fi liber să faceți tot ce doriți, să priviți iubitele seriale, să citiți până la capăt preferata carte, să faceți shopping prin mall, sau orice cu ce obișnuiți să vă ocupați.

4. Pentru a reduce stresul cauzat de examene, reamintiți-vă mereu că munca asiduă odată și odată aduce roadele mult așteptate. Trebuie să conștientizați faptul că cu fiecare examen susținut, sunteți mai aproape de scopul propus înainte de admiterea în universitate. Ce poate fi mai motivant, decât gândul că odată cu susținerea ultimului examen, veți îmbrățișa profesia mult dorită.

5. Mâncați bine, dormiți suficient, consumați lichide, și faceți sport cel puțin câte 30 de minute zilnic. Corpul și mintea au nevoie de combustibil, odihnă și încărcare energetică. Veți uita de stres,vă veți simți minunat, veți învăța mai ușor și veți fortifica încrederea în propriile forțe.

6. Să nu aveți frică de eșec! Amintiți-vă că cele mai vestite și respectare personalități în istorie, au ajuns la acest statut prin suportarea unui număr mare de eșecuri și comiterea greșelilor. „Succesul reprezintă abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără să îți pierzi entuziasmul.” (Winston Churchill)

7. În ziua examenului, simțiți-vă fericit, gândiți pozitiv și păstrați-vă calmul! Astfel veți atrage norocul și veți avea succes. Aceasta vă doresc, și sper să se împlinească.

 

Sursa: MedClub.org.MD

© La copierea și publicarea textului integral pe alte pagini web, link catre sursa obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *