Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina:

1. Banii sau venitul bun – există multe specialități mai bine plătite și care nu necesită 9-11 ani de studii și specializări.

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

2. Pentru că nu am alte opțiuni – pentru a fi medic bun, trebuie să dorești să fii medic bun! Dacă alegeți acestă profesie din considerentele că nu aveți alte opțiuni, iar medicina nu vă place, atunci pacienții voștri vor avea de suferit.

3. Vă place show-urile de tipul: Greys Anatomy sau House MD – în realitate spitalele diferă extrem de mult de ceea ce vedeți la TV, nu mai vorbim de medici sau pacienți. O să vă convingeți petrecînd o zi în una din secțiile oricarui spital orășănesc.

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

4. O fac pentru familie – doriți ca părinții să fie mândri că sunteți medic, fără să iubiți ceea ce faceți, citiți punctul 2. Dacă o faceți pentru soț/soție/copii, atunci să știți că va trebui să reduceți timpul petrecut împreună din contul serviciilor de noapte, lucrului pînă târziu, deplasărilor etc.

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

5. Este foarte dificil să creezi o familie fiind student la medicină.

6. Veți uita ce este un somn sănătos – pentru că va trebui să asimilați o cantitate mare de informație, într-un termen foarte scurt, iar timp pentru vise pur și simplu n-o să găsiți.

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

7. Pe lîngă plăcerea de a dormi, veți fi privat și de plăcerea de a vă distra – motivul fiind același: sute de conspecte – cîteva săptămîni pînă la examen.

Motive pentru care nu trebuie să alegi medicina

8. Vreți să transformați lumea într-un loc mai bun – chiar și cei mai geniali și mai talentați medici din lume nu reușesc să facă mega schimbări în sistemul de sănătate. Poate veți schimba viața multor pacienți spre bine, dar nu vă așteptați la mai mult, indiferent cît de asiduu veți lucra, sau cît de deștept nu ați fi.

9. Respect, prestigiu – majoritatea pacienților vor avea mai multă încredere în informația citită de pe net, decît în consulația D-voastră.

10. Să faci medicina e ca și cum să faci sex cînd ești beat: te oprești să dai din fund numai atunci cînd nu se mai merită eforturile.

 

Sursa: MedClub.org.MD

© La copierea şi publicarea unui fragment sau a textului integral pe alte pagini web, link către sursă obligatoriu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *