Studiu despre mobilitatea specialiştilor din domeniul sănătăţii originari din Republica Moldova

Institutul Regal Tropical (KIT) invită specialiştii cu studii superioare în domeniul sănătăţii originari din Republica Moldova să participe la studiul despre mobilitatea specialiştilor moldoveni din domeniul sănătăţii.

KIT (Politici şi Practici în Domeniul Dezvoltării) este o instituţie de cercetare şi instruire din Olanda cu experienţă internaţională în domeniul ocrotirii sănătăţii şi un Centru de Colaborare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în domeniul Resurselor Umane în Sănătate. Studiul curent este condus la cererea Oficiul OMS din Moldova.

Scopul studiului este de a informa Republica Moldova despre problemele ce ţin de mobilitatea cadrelor medicale originare din Moldova şi de a contribui la sporirea aspectelor benefice ale mobilităţii şi ale fluxurilor de migraţie atît pentru Sistemul de Ocrotire a Sănătăţii din Republica Moldova cât şi pentru cadrele medicale din Moldova.

De exemplu, la moment Republica Moldova întreprinde o serie de eforturi pentru a negocia şi a promova recunoaşterea diplomelor obţinute de specialiştii din domeniul sănătăţii în Moldova. Pentru a asigura o acţiune întemeiată şi coerentă în acest domeniu, este important să identificăm numărul de specialişti din domeniul sănătăţii care locuiesc şi activează în statele membrel ale UE, această informaţie fiind destinată actorilor de politici publice din domeniul ocrotirii sănătăţii.

Pentru acest studiu sunt invitate persoanele care corespund următoarelor criterii:

(1) au studii superioare în medicină sau sănătate publică (de exemplu: medici, specialişti de laborator, asistenţi medicali coordonatori, specialişti în domeniul sănătăţii publice şi specialişti medicali în cursul studiilor de doctorat);

(2) lucrează la moment, indiferent de domeniul, în unul din statele membre ale UE. Invităm deopotrivă specialişti care lucrează în domeniul sănătăţii, dar şi alte domenii.

Participarea Dumneavoastră va constitui o contribuţie importantă pentru colegii dumneavoastră moldoveni, precum şi pentru viitorul sistemului de ocrotire a sănătăţii din Republica Moldova.

Download (En)

Descarcă aici (Ro)

Pentru a vă confirma participarea, vă rugăm să contactaţi adresa email sau numarul  de telefon indicate mai jos:

Detaliile de contact ale echipei de cercetare:
(Engleză, olandeză)
Selma Scheewe
+31 (0)20 568 8593
S.Scheewe@kit.nl

(Engleză, română, rusă)
Jana Leppink
+373 (0)687 05 280
jana.leppink@zoho.com
jn.leppink@zoho.com
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *