Mesaj medicilor, care-i ajută nu numai pe pacienți, dar și pe tinerii colegi

Am primit acestă scrisoare pe email, și am fost rugat să o public. Personal mă alătur mesajului.

Textul scrisorii:

”Prin intermediul Clubului Studenților Medici USMF, doresc să mulțumesc acelor medici și rezidenți, care se angajează să predea studenților, care suportă toate întrebările și dau explicații, care ne arată exact cum se face o procedură medicală sau alta și ne permit și nouă să participăm la proces.

Pur și simplu, este neplăcut și ofensator atunci când alți medici, sau asistenți medicali, se comportă cu tinerii studenți de parcă ei înșiși n-am absolvit universitatea sau colegiul, dar s-au născut deodată cu clisma într-o mâină, cu seringa în alta, și cu fonendoscopul la gât, iar când pui o întrebare, fac niște grimase că nu mai vreai să întrebi nimic. Cât de mult nu ai învăța teorie, când vrei să aplici cunoștințele în practică, observi că lucrurile stau puțin altfel, că fiecare specialitate are nuanțele și subtilitățile sale. Iar când ceri politicos să ți se explice unele momente sau altele, primești niște replici de tipul: “Ce vă învață acolo la universitate?! Nu puteți efectua chiar și cea mai primitivă manipulație!”. În aceste momente te simți atât de nasol, încât pierzi orice interes de a mai învăța ceva și de a continua studiile.

De aceea vreau să mulțumesc acelor medici, care-i ajută nu numai pe pacienți, dar, de asemenea, și pe tinerii colegi. Acești specialiști merită toată stima și respectul. Iar restul – fiți mai toleranți! Nu uitați că ați fost și voi studenți tineri, însetați de cunoștințe.

Studentă anul V, facultatea Medicină.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *